מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

כובאנה

כובאנה

תיאור המתכון

לחם תימני מתוק
אוכלים בעיקר בשבת בבוקר עם מרק או רסק עגבניות וסחוג
או סתם עם סלטים

מרכיבים

אופן ההכנה

לערבב את השמרים עם הסוכר ולהמיס במעט מים פושרים.
בקערה עם הקמח ליצור גומה ולהוסיף את השמרים.
ללוש בצק ותוך כדי כך להוסיף את המים בהדרגה. מתקבל בצק גמיש וחלקלק, למשוך מעט שמן מען ולעסות את הבצק.
לכסות הקערה ולהניח להתפחה כפולה.
בסיר של הכובנה, לחמם מעט שמן ולהוסיף את הכובנה ולכסות עם המכסה.
לאפות בערך שעתיים בתנור בחום חלש/בינוי 150 מעלות.
או על אש נמוכה נמוכה במשך כ-40 דקות.

הערות

צריך סיר מיוחד של ג'חנון ובו מכינים את הכובאנה