טארט תפוחים צרפתי
- מתאים ל: 8 מנות
- זמן הכנה: 3.5 שעות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לטארט תפוחים צרפתי ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- לבצק הפריך:
- 180 גרם קמח
- 50 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם אבקת שקדים
- 120 גרם קוביות חמאה קרה
- 1 חלמון
- כף מים קרים
- למלית תפוחים:
- 10 תפוחים גרנד סמית מקולפים
- 150 גרם סוכר
- 10 גרם קינמון
- 50 גרם צימוקים חומים
- להכנת שטרויזל:
- 440 גרם קמח
- 10 גרם אבקת אפיה
- 200 גרם חמאה
- 2 חלמונים
- 90 סוכר
- כפית חומץ
- חצי כפית תמצית וניל
- קליפה מגורדת מ 1 לימון
אופן ההכנה
הכנת הבצק:
מכניסים את החומרים למיקסר עם להב גיטרה: קמח, קוביות חמאה, אבקת שקדים, אבקת סוכר. מערבבים את החומרים עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את המים והחלמון וממשיכים ללוש עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעתיים.
מקמחים היטב את המערוך ואת משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול שטוח בגודל העולה על גודל התבנית חשוב לשים לב שהבצק יהיה בעובי 3-2 מ"מ.
מכניסים בזהירות את הבצק לתבנית הטארט ומהדקים בעדינות את השוליים. את שולי הבצק חותכים בסכין ומחוררים את התחתית בעזרת מזלג. מקפיאים לחצי שעה.
מחממים את התנור ל – 160 מעלות ואופים את הקלתית כ 15- 18 דקות עד הזהבה קלה.
הכנת המלית:
חותכים את התפוחים לקוביות. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את התפוחים, הסוכר, הקינמון והצימוקים. מטגנים הכל עד שהתפוחים מתחילים להתרכך ומכניסים לקירור.
הכנת השטרויזל:
מכניסים את כול החומרים למיקסר עם להב גיטרה ומערבבים עד שנוצרים פירורים.
הרכבת הטארט:
ממסננים את המלית וממלאים את קלתית הטארט. מפזרים את השטרויזל מעל בשכבה אחידה ואופים כ 18 דקות ב 160 מעלות עד שהשטרויזל מזהיב.