דג בורי בנוסח מרוקאי
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
דג בורי בנוסח מרוקאי עם עגבניות, פלפלים מתוקים, כוסברה ופפריקה מעושנת בשמן.
מרכיבים
- דג בורי פרוס לארבע פרוסות של 200 גרם
- פלפלים יבשים מתוקים
- 10 שיני שום
- צרור כוסברה
- 2 פלפל חריף יבש
- 2 עגבניות פרוסות
- תבלינים:
- פפריקה מתוקה מעושנת
- מלח ופלפל לבן
- שמן זית
- מיץ לימון
אופן ההכנה
מחממים שמן זית בסיר מעט רחב ומסדרים את העגבניות בתחתית הסיר. מוסיפים את שיני השום, מוסיפים את הפלפלים היבשים ואת הפלפל החריף.
את הדג טובלים בפפריקה המעושנת ומוסיפים גם כן לסיר ומיד מתבלים בכמון, כורכום, מלח, פלפל וכוסברה קצוצה.
מוסיפים כ- 300 מ"ל מים, מערבבים מעט ומביאים לרתיחה. לאחר שהתבשיל רתח, מכסים את הסיר ומבשלים אותו כ-25 דקות. לאחר מכן אפשר לטעום ואם יש צורך, לתקן תיבול או להוסיף מים.
יוצקים מעט מיץ לימון, מקשטים מלמעלה במעט פרחי כוסברה ומגישים.
המתכון באדיבות
|
חנות לה גוטה - גלריה לאירועים
יוסף ריבלין 18, נחלת שבע, ירושלים
הצג טלפון
02-6232322
|