מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכונים ל-מנות ראשונות חמות> פלאפל קוסקוס וגבינות צאן בגספצ'יו סלק קר

פלאפל קוסקוס וגבינות צאן בגספצ'יו סלק קר

פלאפל קוסקוס וגבינות צאן בגספצ'יו סלק קר

תיאור המתכון

באדיבות שף אייל לביא, מסעדת רוקח 73.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. אופן הכנת הפלאפל קוסקוס:
להכין הקוסקוס לפי הוראות היצרן (175 גר' לפני בישול).
לערבב את כל המרכיבים בקערה גדולה לקבלת עיסה דביקה.
לשמור במקרר למשך חצי שעה.
להוציא את העיסה מהמקרר, ליצור כדורים קטנים, ולשמור בקירור עד לטיגון.
לפני ההגשה לטגן את פלאפל הקוסקוס בשמן עמוק ולהגיש.

2. את הסלקים לבשל בסיר גדול בהרבה מים קרים עד לבישול מלא (לנעוץ סכין חדה ולוודא שהיא נכנסת באופן חלק למרכז הסלק).
בבלנדר לטחון את כל המרכיבים, למעט המים.
את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרק בעל מרקם סמיך וקטיפתי.
להוסיף מלח ופלפל לבן, לפי הטעם.

הערות

הגשה - להגיש קר מאוד:
בצלחות מרק רחבות למזוג מצקת ממרק הגספצ'יו הקר.
להניח 3 כדורי פלאפל חמים.
לקשט עם מעט יוגורט כבשים צונן ולהגיש מיד.