פלאפל קוסקוס וגבינות צאן בגספצ'יו סלק קר
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שף אייל לביא, מסעדת רוקח 73.
מרכיבים
- מרכיבים לפלאפל:
- 1/2 שקית קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
- 100 גרם גבינת סנט מור בשלה
- 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים
- 2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
- 2 כפות בזיליקום טרי קצוץ
- מלח
- קורט צ'ילי יבש גרוס
- 1ביצה שלמה
- 2 כפות שמן זית איכותי
- מרכיבים לגספצ'ו:
- 3 סלקים בגודל בינוני
- 2 שיני שום קלופות
- 1 ליטר מים קרים
- 1 לימון טרי סחוט
- מלח פלפל שחור גרוס
- קורט כמון טחון
- 3 כפות שמן זית איכותי
אופן ההכנה
1. אופן הכנת הפלאפל קוסקוס:
להכין הקוסקוס לפי הוראות היצרן (175 גר' לפני בישול).
לערבב את כל המרכיבים בקערה גדולה לקבלת עיסה דביקה.
לשמור במקרר למשך חצי שעה.
להוציא את העיסה מהמקרר, ליצור כדורים קטנים, ולשמור בקירור עד לטיגון.
לפני ההגשה לטגן את פלאפל הקוסקוס בשמן עמוק ולהגיש.
2. את הסלקים לבשל בסיר גדול בהרבה מים קרים עד לבישול מלא (לנעוץ סכין חדה ולוודא שהיא נכנסת באופן חלק למרכז הסלק).
בבלנדר לטחון את כל המרכיבים, למעט המים.
את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת מרק בעל מרקם סמיך וקטיפתי.
להוסיף מלח ופלפל לבן, לפי הטעם.
הערות
הגשה - להגיש קר מאוד:
בצלחות מרק רחבות למזוג מצקת ממרק הגספצ'יו הקר.
להניח 3 כדורי פלאפל חמים.
לקשט עם מעט יוגורט כבשים צונן ולהגיש מיד.