קרפלך מוקפצים באננס וירקות ברוטב חריף מתוק
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות שי עשאל, שף "חמים וטעים" - החברה הישראלית למזון אתני מוכן.
מרכיבים
- 2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות
- 1 בצל פלוח
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
- 10 כפות צילי מתוק
- 3 כפות סויה
- 3/4 כוס קוביות אננס (מומלץ טרי)
- 5 כפות שמן
- 1 חב' קרפלך בשר מבית "חמים וטעים"
אופן ההכנה
יש לבשל את הקרפלך בשר. הרתיחו סיר מים גדול עם כף מלח. כאשר המים מגיעם לרתיחה מלאה, הכניסו את הקרפלך בהדרגה (הקפידו כי האש תהיה גדולה ויציבה), המתינו מספר דקות (2-3 דקות) ולהוציא לתוך קערת מים. אם רוצים להגיש את הקרפלך בעוד זמן מה יש לטפטף על הקרפלך 3-4 כפות שמן ולפני ההגשה והחימום, יש לשטוף את הקרפלך תחת מים זורמים.
במקביל יש לחמם בווק את השמן באש גדולה ויציבה. הוסיפו את הירקות לדקה או שתיים ולאחר מכן את הקרפלך המוכנים, טגנו יחדיו עד השחמת הקרפלך.
הוסיפו את האננס למס' דקות ולאחר את הצ'ילי המתוק והסויה.
מומלץ להגיש חם ומיד!