צ'טני מנגו
- זמן הכנה: שעה (ואח"כ אחסון במקרר)
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
צ'טני הוא מאכל הודי, מין ריבה חריפה שניתן לעשותה מפירות שונים. את הצ'טני ניתן לעשות ממנגו ירוק וקשה או ממנגו בשל ורך, זה מתכון יצירתי, ניתן לגוון לפי הטעם ולפי החומרים בבית.
מרכיבים
- 1 ק"ג מנגו ירוק או בשל חתוך לקוביות של 1 – 2 ס"מ
- לימון פרוס לעיגולים, חתוכים לארבע
- 2 כפות שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
- 2-3 פלפלים חריפים קצוצים
- 2 שיני שום קצוצות
- 1/2 כוס חומץ (יותר אם המנגו מאד בשל)
- 1 כוס סוכר - עדיף חום. (פחות אם המנגו מאד בשל)חצי כוס צימוקים
- כפית מלח
- כפית הל טחון
- 1/2 כוס מים פושרים
- ניתן להוסיף לפי הטעם
- 1 כף פפריקה
- 2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כוס זרעי שומר
- 1/2 כפית זירעוני חרדל שחורים (אותם יש לטגן קלות במעט שמן)
אופן ההכנה
לסיר גדול מכניסים את הג'ינג'ר, לימון, פלפלים שום, מים וחומץ, מביאים לרתיחה. כשמגיע לרתיחה עוברים לבישול איטי על להבה נמוכה במשך רבע שעה. מוסיפים את הצימוקים הסוכר והמלח ושאר התבלינים וממשיכים לבשל כדי לאדות את עודף הנוזלים לצמצום התערובת. כשהיא מסמיכה כמו ריבה בערך. מעבירים לצנצנות לאחסון בקירור.
הערות
באדיבות נעמי ששון - פורום תיירני רמות (רמה"ג)