Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > פרפר דניס על מצע ריזוטו ארטישוק ברטוב פלפלים חמוץ מתוק

פרפר דניס על מצע ריזוטו ארטישוק ברטוב פלפלים חמוץ מתוק

פרפר דניס על מצע ריזוטו ארטישוק ברטוב פלפלים חמוץ מתוק

תיאור המתכון

באדיבות אמיר כלפון, שף יערות הכרמל - אחוזת בריאות וספא

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת הדגים והמשרה:
מערבבים את כל החומרים ומשרים בהם את הדג כחצי שעה עד שעה.

הכנת ריזוטו הארטישוק:
שוטפים היטב את האורז, מסננים ומייבשים.
בסיר מחממים שמן זית ומוסיפים את השום ובצלצלי השאלוט, מטגנים עד הזהבה.
מוסיפים את הארטישוקים והאורז ומערבבים היטב.
לסירוגין ובהדרגה מוסיפים את היין וציר הירקות אל תוך הסיר. בוחשים היטב עד שהנוזלים נספגים באורז, וחוזרים על התהליך עד שלא נשארים נוזלים באורז.
מתבלים במלח, פלפל ומוסיפים את הטימין.
מערבבים ושומרים במקום חמים עד להגשה.

הכנת רוטב הפלפלים:
מחממים סיר עם שמן זית, מטגנים קלות את השום, הצ'ילי ובצלצלי השאלוט. מוסיפים את הגמבות ומטגנים מעט.
מוסיפים את הסוכר וממשיכים לטגן עד לקבלת קרמליזציה.
מוסיפים יין ומאדים עד להתנדפות האלכוהול.
מוסיפים לסיר את ציר הירקות ואת שאר מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה.
טוחנים בעזרת בלנדר ידני ומסננים. מחזירים לאש ובודקים טעם (מתבלים לפי הצורך).

הערות

הרכבת המנה:
יוצקים מעט שמן זית למחבת כבדה ומניחים על להבה בינונית-גבוהה. מניחים את הדגים במחבת וצולים כ-3 דקות מכל צד.

הגשת המנה:
מניחים ריזוטו במרכז צלחת ההגשה. מניחים את הדג מעל. יוצקים את הרוטב על הדג ומסביב.