מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני קישים ו-פשטידות> שבועות: קיש פלפלים אדומים

שבועות: קיש פלפלים אדומים

שבועות: קיש פלפלים אדומים

תיאור המתכון

פשטידה מפנקת ומרשימה מתאימה לחג השבועות. באדיבות אייל בנישו, קונדיטור, מנהל - סוויט ארטס.

מרכיבים

אופן ההכנה

הכנת התחתית:
1. מערבבים במיקסר עם עלה גיטרה קמח, חמאה, מלח וסוכר עד שמתקבלים פירורים קטנים.
2. מוסיפים מים ומערבבים עד שמתקבל בצק.
3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים לפחות חצי שעה.
מקמחים היטב את המערוך ואת משטח העבודה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול שטוח בגודל העולה על גודל התבנית (שכן בקיש צריך לקחת בחשבון את גובה הדפנות). חשוב לשים לב שהבצק יהיה בעובי אחיד (לא עבה ולא דק מדי) וכן לא לקמח יתר על המידה את משטח העבודה דבר שיגרום לייבוש הבצק. מומלץ לרדד ממרכז העיגול כלפי חוץ בכל הכיוונים. כאשר בסיס הבצק מוכן, מניחים אותו על התבנית – שיטה מומלצת ויעילה היא גלגול הבצק על המערוך ופתיחתו מחדש על התבנית או רידוד על נייר אפייה ולאחר מכן יש להניח את הקלתית על התבנית כשנייר האפייה כלפי מעלה.
לאחר שהבצק מונח על התבנית, מהדקים אותו לדפנות התבנית באמצעות האצבעות. בשלב הזה חשוב לשים לב במיוחד לזווית שבין תחתית התבנית לדופן – הידוק לא טוב יביא לצניחת דפנות הבצק בזמן האפייה. בנוסף, חשוב להקפיד שבסיס הבצק יהיה שלם (ללא חורים) כדי שהמלית שנוסיף בהמשך לא תנזל ותהרוס את הקיש. לבסוף, גם כאן חשוב לשים לב לאחידות בעובי הבצק.
לאחר שסיימנו להדק, ניתן להסיר את שאריות הבצק מעל לדפנות התבנית. השיטה המקובלת היא מעבר עדין על החלק העליון של התבנית עם צידו האחורי של הסכין (לא עם הלהב) או עם המערוך. בכדי להקנות לקיש חזות פחות מעודנת ויותר כפרית, ניתן להשאיר את שולי הבצק.

הכנת המלית:
1. מפזרים מעל תחתית הבצק את גבינת הפרומעז המתובלת.
2. מסדרים מעל פלפלים חצויים שרופים.
3. מפזרים מעל את זיתי הקלמנטה ואת הפטרוזליה.
4. יוצקים את הבלילה – שמנת מתוקה ביצים ותבלינים.
5. אופים ב180 מעלות עד שהבלילה זהובה – כ 35 דקות.

הערות

תבנית בקוטר 24 ס"מ.

המתכון באדיבות
קונדיטוריית סוויט ארטס חרושת 11, רמת השרון הצג טלפון

תגובות

  1. לא מצוין תהליך האפיה של הבצק שצ''ל לפני המילוי !!! אביטל (16/02/2011 16:08:00)
    בקיש הבצק נאפה חלקית לפני הנחת המילוי, כל מילוי שהוא.
    ובדכ''ל זה הולך כך:
    לאחר הנחת הבצק בתבנית כפי שתואר, שמים נייר אפיה על הבצק ועליו משקולת (או שעועית, או כדורי חרסינה המיועדים במיוחד לזה) ואופים ב 180 מעלות כ-15 דקות.
    רק לאחר שהבצק מתקרר מניחים עליו את המילוי.

    -המילוי הנל של הפלפלים נקרא נהדר... אכין בהזדמנות.

    :) תודה על המתכון.