עוגה לשבועות: עוגת גבינת שמנת עם פירות יער
- זמן הכנה: 50 דקות בתנור
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
עוגה טעימה, אוורירית, קלה וטעימה מאד.
עוגת גבינה עדינה עם טעם משובח, אשר אפשר להגיש עם קצפת.
מרכיבים
- לעוגה:
- 250 ג' גבינה לבנה
- 2 גביעים שמנת חמוצה
- 5 ביצים
- 1 ו-1/4 כוסות סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון
- 7 כפות קורנפלור
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1 מיכל שמנת להקצפה
- לציפוי פירות יער:
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית גדושה קורנפלור
- 1/3 כוס מים
- 2 כפות גדושות קונפיטורה אדומה (פטל, דומדמניות)
- 200 ג' פירות יער קפואים
אופן ההכנה
הכנת העוגה:
1. בקערת מערבל שמים גבינה, שמנת חמוצה, ביצים, 1 כוס סוכר, סוכר וניל, מיץ לימון וקליפת לימון. מערבלים יחד את כל המצרכים במשך 5 דקות עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מנפים קורנפלור עם אבקת אפיה, מוסיפים לקערה וטורפים היטב לקבלת תערובת חלקה.
2. מקציפים שמנת להקצפה עם שארית הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה, מקפלים לתוך תערובת הגבינה ויוצקים לתבנית.
3. אופים 50 דקות עד שמרכז העוגה זהוב ויציב למגע. מוציאים מהתנור ומצננים 5 דקות. מעבירים להב של סכין בשולי העוגה ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי. מכסים ושמים במקרר למשך 8 שעות לפחות.
הכנת הציפוי:
מערבבים סוכר וקורנפלור בסיר קטן, מוסיפים מים ומערבבים היטב עד להמסת הסוכר. מעבירים את הריבה דרך מסננת, מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה מעל להבה קטנה, תוך בחישה מתמדת.
מבשלים עד שהתערובת סמיכה מאד, מוסיפים פירות יער, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
מצננים מעט, ושמים על העוגה לאחר שהיתה במקרר, מניחים לשעתיים נוספות במקרר.
- מתאים להכנה עם ילדים
- צמחוני
- כשר
המתכון באדיבות
|
בית קפה גבריאל קפה
וייסגל 2, פארק המדע, רחובות
הצג טלפון
המסעדה נסגרה
|
תגובות
-
עוגת גבינת שמנת עם פירות יער
אתי
(08/05/2014 21:46:00)
היי
רציתי לדעת מה גודל התבנית
תודה