מרק קרם חצילים ברוטב כוסברה ושום
- מתאים ל: 10 מנות
- זמן הכנה:
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מתכון מאת שף מסעדת אייס פיצה בר- אייל פינקלשטיין.
מרק מיוחד, טעם החצילים מעודן ומתחבר מצויין ברוטב הקר ובריח הכוסברה והשום המיוחד.
מרכיבים
- 2 ק''ג חצילים מאיכות טובה בלבד
- 1/2 כוס שמן זית בתולי כתית מעולה
- 2 ליטר מרק עוף
- 2 ליטר שמנת מתוקה
- 2 כפות קמח
- 50 גר' חמאה
- לרוטב
- חופן עלי כוסברה טריים
- 5 שיני שום טרי
- 1 פלפל אדום
- מלח ופלפל לפי טעם
אופן ההכנה
מרק
צולים את החצילים בגריל או בתנור עד לריכוך, חוצים את החצילים לחצי ומוציאים את התוכן בעזרת כף.
מקררים, מעבירים למעבד מזון ומעבדים למרקם גס, מוסיפים שמן זית תוך פעילות המעבד עד הטמעת השמן בחצילים.
מביאים את מרק העוף לרתיחה מוסיפים קמח מנופה ומבשלים 10 דקות עד היעלמות טעם הקמחומוסיפים את החצילים המעובדים פנימה ומערבים מביאים לרתיחה מנמיכים את האש, מוסיפים את השמנת ומכבים את האש.
רוטב
שמים את הפלפל האדום, עלי כוסברה והשום במעבד מזון ותוך כדי פעולת המעבד מזליפים שמן זית עד קבלת הרוטב.
הערות
המרק מוגש עם כף רוטב במרכז.