שבועות: פאי לימון
- מתאים ל: 12 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
בינינו, כמה עוגות גבינה אפשר לאכול בשבועות? פרש מציעה מתכון משגע לפאי לימוני, מתוק-חמצמץ וחגיגי לא פחות...
מרכיבים
- חומרים לפאי:
- 2 כוסות קמח
- 3 כפות סוכר
- כפית מחוקה של מלח
- 150 גר' חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' החדר
- כף חלב קר
- 1/4 כוס מים קרים
- חומרים לקרם לימון:
- 3/4 כוס מיץ לימון
- גרירת לימון
- 4 ביצים
- 3/4 כוס סוכר
- 300 גר' חמאה חתוכה לקוביות
- תות שדה לקישוט
אופן ההכנה
אופן הכנת הפאי:
מערבבים את כל החומרים, מערבבים ולבסוף מוסיפים את המים לפי הצורך עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד ואלסטי.
יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד למניעת קרום ושמים למנוחה במקרר, כשעה.
משטחים בעזרת מערוך על משטח מקומח, מכניסים לתבנית פאי. מגרדים שוליים מיותרים, מחוררים הבצק.
שמים למנוחה כ-1/2 שעה ואופים בתנור חם 180 מעלות כ-40 דק'.
הכנת הקרם:
בסיר בן מרי בוחשים את הביצים הסוכר וגרירת הלימון עד הסמכה.
מורידים מהאש, מסננים ומערבבים עם החמאה עד להמסתה. שמים למנוחה כשעה.
הרכבת הפאי:
ממלאים את הפאי בקרם הלימון, מצננים כשעתיים.
משטחים, מסדרים את התותים כמניפה ומגישים.
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית פרש
אורגוואי 1, מרכז מסחרי קרית יובל, ירושלים
הצג טלפון
053-8094979
קופונים לפרש
|