שבועות: קאפקייק גבינת שמנת
- מתאים ל: 12 קאפקייקס מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
באדיבות "בוטיק אני אוהב קאפקייק"
מרכיבים
- לקאפקייקס:
- 120 ג' קמח
- 140 ג' סוכר
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- 40 ג' חמאה לא ממולחת בטמפרטורת החדר
- 120 מ"ל חלב מלא
- 1 ביצה בינונית
- 1/4 כפית תמצית וניל
- לציפוי גבינת שמנת:
- 300 ג' סוכר
- 50 ג' חמאה ללא מלח
- 125 ג' גבינת שמנת נפוליאון (טעם טבעי)
אופן ההכנה
בתבנית עם חורים לקאפקייק שמים מנג'טים.
בקערת מיקסר שמים קמח, סוכר, אבקת אפיה, מלח וחמאה ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. במקביל לשפוך לתערובת באיטיות חצי מכמת החלב.
בקערה נפרדת מערבבים ביצה, שארית החלב ותמצית הוניל ומוסיפים לתערובת הראשית עד לקבלת מרקם חלק.
מעבירים את הבלילה לתבנית הקאפקייקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, למשך 20-25 דקות.
הכנת הציפוי:
מערבבים במיקסר את הסוכר והחמאה עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים את גבינת השמנת ומערבבים יחד עד לקבלת מרקם אוורירי למשך 5 דקות.
מכניסים את תערובת הקרם לשקית זילוף ומזליפים מעל הקאפקייק בתנועות מעגליות.
לאחר צינון הקאפקייקס מוסיפים את הציפוי.