שבועות: פסטה עם קלמארי, יין לבן וגבינת פקורינו
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מנה קלילה לשבועות, עם השפעה סיציליאנית.
באדיבות תמיר ארצי, יינן יקב "טוליפ".
מרכיבים
- 250 ג' פסטה פנה
- 200 ג' טבעות קלמארי (אפשר להמיר בשרימפס או נתחי דג לבן)
- 3-5 כפות שמן זית
- 1 בצל סגול קצוץ גס
- 2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות (ניתן לחלוט לפני הכנסת הפסטה)
- 2 שיני שום כתושות
- חצי כוס יין לבן white tulip
- 3 כפות צנוברים
- 3 כפות צימוקים
- 1-2 כפות צלפים קצוצים גס
- 20 עלי בזיליקום קצוצים גס
- גבינת פקורינו / פרמזן
- מלח, פלפל
אופן ההכנה
מרתיחים סיר גדול מלא במים ומכניסים את הפסטה.
במחבת גדולה מאדים את הבצל בשמן זית, עד לריכוך קל. מוסיפים את השום ומאדים חצי דקה נוספת, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות והיין הלבן.
מביאים את הנוזלים לרתיחה, ממתינים דקה-שתיים עד שאדי האלכוהול מתפוגגים. ממליחים ומפלפלים.
מוסיפים את הקלמארי ומבשלים בישול קצר.
מסננים את הפסטה כשהיא מגיעה למידת עשיייה אל-דנטה.
מוסיפים למחבת צנוברים, צימוקים, צלפים ואת הפסטה ומבשלים על אש גבוהה במשך דקה עד לאיחוד הטעמים.
מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שבבי פקורינו בעזרת קולפן מעל למנת הפסטה.
הערות
מתאים ל-2 אנשים רעבים!