מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני דגים ופירות ים > שבועות: פסטה עם קלמארי, יין לבן וגבינת פקורינו

שבועות: פסטה עם קלמארי, יין לבן וגבינת פקורינו

שבועות: פסטה עם קלמארי, יין לבן וגבינת פקורינו

תיאור המתכון

מנה קלילה לשבועות, עם השפעה סיציליאנית.
באדיבות תמיר ארצי, יינן יקב "טוליפ".

מרכיבים

אופן ההכנה

מרתיחים סיר גדול מלא במים ומכניסים את הפסטה.
במחבת גדולה מאדים את הבצל בשמן זית, עד לריכוך קל. מוסיפים את השום ומאדים חצי דקה נוספת, ולאחר מכן מוסיפים את העגבניות והיין הלבן.
מביאים את הנוזלים לרתיחה, ממתינים דקה-שתיים עד שאדי האלכוהול מתפוגגים. ממליחים ומפלפלים.
מוסיפים את הקלמארי ומבשלים בישול קצר.
מסננים את הפסטה כשהיא מגיעה למידת עשיייה אל-דנטה.
מוסיפים למחבת צנוברים, צימוקים, צלפים ואת הפסטה ומבשלים על אש גבוהה במשך דקה עד לאיחוד הטעמים.
מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים שבבי פקורינו בעזרת קולפן מעל למנת הפסטה.

הערות

מתאים ל-2 אנשים רעבים!