שבועות: עוגת גבינה ושוקולד בציפוי שמנת
- זמן הכנה: שעתיים ללא זמן קירור
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות שפית שמרית גולדברג, שפית הבית של קיצ'נאייד אקססוריז.
מרכיבים
- חומרים לבסיס:
- 4 ביצים מופרדות
- 1 שקית פודינג שוקולד
- 6 כפות סוכר
- 1 כף קקאו
- למלית:
- 200 ג' שוקולד לבן
- 3/4 כוס שמנת מתוקה
- 500 ג' גבינת שמנת
- 1 כוס סוכר
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- לציפוי:
- 400 ג' שמנת חמוצה
- 1 שקית סוכר וניל
- 2 כפות סוכר
- לקישוט: שבבי שוקולד לבן ושוקולד מריר
אופן ההכנה
הכנת הבסיס:
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר בקערת מיקסר עם וו הקצפה עד לקבלת קצף רך.
מוסיפים החלמונים והפודינג. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
אופים בחום בינוני במשך 20 דקות, מוציאים מהתנור ומצננים.
הכנת המלית:
ממיסים שוקולד לבן עם חצי כוס שמנת מתוקה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים.
מקציפים את הגבינה, 1/4 כוס השמנת המתוקה שנותרה, הסוכר והביצים במהירות נמוכה.
בהדרגה מוסיפים את השוקולד הצונן ותמצית הוניל, בוחשים עד לקבלת תערובת אחידה.
אופים 50 דק' בחום בינוני-נמוך, עד שמרכז העוגה קשה ויציב.
מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים בזהירות בשכבה אחידה על העוגה.
אופים עוד כ-5 דקות, מוציאים את העוגה ומצננים בקירור 6 שעות.
מקשטים את העוגה בשבבי שוקולד ומגישים.