עוגת גבינה קרה בציפוי פירות יער - לחג השבועות
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: שעה ללא זמן המתנה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
באדיבות רועי וולף, שף קונדיטור חברת "אביב" מקבוצת "מצות אביב", יצרני עוגיות אביבה ללא סוכר.
מרכיבים
- 750 ג' גבינה לבנה 1/2%
- 1 מיכל שמנת להקצפה 32%
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
- 3/4 כוס כמוסוכר או 5-6 שות סוכרלוז
- שקית ג'לטין (דגים)
- 1 כוס מים (חצי כוס ועוד חצי כוס)
- 150 ג' עוגיות אביבה ללא סוכר בטעם וניל
- 3 כפות אינסטנט פודינג וניל
- תמצית רום
- גרידת לימון
- 1.5 כוס קונפיטורה פירות יער לייט ללא סוכר
אופן ההכנה
1. טוחנים את העוגיות לפירורים, מפזרים אותן בתחתית התבנית בשכבה אחידה.
2. שמים כפית תמצית רום בתוך חצי כוס מים ומטפטפים על העוגיות.
3. ממיסים בחצי כוס מים רותחים שקית ג'לטין. להשלמת ההמסה שמים במיקרוגל למשך 30 שניות עד שהג'לטין נמס היטב.
4. מקציפים במערבל את השמנת 32% בתוספת 3/4 כוס כמוסוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
5. מוסיפים 3 כפות אינסטנט פודינג וניל ושמנת 15% וממשיכים להקציף.
6. מקפלים לתוך הקצפת את הגבינה, גרידת הלימון ותמיסת הג'לטין. מערבבים בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומקררים במקרר לפחות 6 שעות.
8. מורחים על העוגה קונפיטורת פירות יער לייט. רצוי למרוח את הפירות סמוך להגשה.
(ניתן להקפיא את העוגה למשך כמה ימים ולהוציאה מספר שעות לפני ההגשה, להפשירה ואז למרוח פירות יער).