Skip Navigation Linksראשי > תוספות > ירקות וקטניות> מתכון המושלם למלפפונים חמוצים של אלי רוזנבליט

מתכון המושלם למלפפונים חמוצים של אלי רוזנבליט

מתכון המושלם למלפפונים חמוצים של אלי רוזנבליט

תיאור המתכון

כלים:
צנצנת זכוכית או פלסטיק 2-3 ליטר, כוס של 200 סמ"ק, כפית וסכין חדה.

מרכיבים

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
להשרות את המלפפונים במים מינימום כשעה לפני ההכנה (כדי להחזר להם את המים שאיבדו)
בתחתית הצנצנת שמים את 1/3 כמות הפלפל החריף, גרגירי הפלפל האנגלי, ראשי ציפורן, חצי ראש שום (אין צורך לקלף את השום – פשוט לחתוך אותו לחצי), מקלפים את שורש הסלרי ופורסים אותו לפרוסות עבות (1 ס"מ) מניחים 2 פרוסות של סלרי בתחתית הצנצנת ואת עלי הדפנה.
1. מסדרים את המלפפונים בצורה אנכית עומדים בצנצנת (תופס פחות מקום).

2. בשלב זה מוסיפים, 1/3 נוסף של פלפל חריף וכמה עלי סלרי (4-6) + הגבעול ממשיכים לסדר את המלפפונים.

3. שמים את החצי השני של השום, 1/3 האחרון של הפלפל החריף ופרוסת סלרי אחרונה, ממשיכים לסדר את המלפפונים.

4.מוסיפים עכשיו את כף גרגירי החרדל – מפזרים אותם ובחלק העליון של הצנצנת ומסדרים את השמיר בצורה עגולה.

5. סוד ההצלחה הוא ביחס הנכון של המלח והמים כאשר היחס הנכון הוא: מוסיפים כפית מלאה (גדושה) של מלח לכוס מים וזאת עד לסוף הצנצנת כאשר לבסוף מוסיפים את ¾ כוס חומץ.

6.דרוש להניח את הצנצנת במקום מוצל (לא בשמש !) תוך שלושה – ארבע ימים המלפפונים מוכנים (רצוי במהלך תהליך ההחמצה מומלץ פעם ביום לטעום את מי המלפפונים, ולהפוך את הצנצנת – אם ניתן).

7.מוציאים את השמיר כשהנוזל סמיך, חובה לשמור במקרר את הצנצנת.