מתכון המושלם למלפפונים חמוצים של אלי רוזנבליט
- מתאים ל: 10 מנות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
כלים:
צנצנת זכוכית או פלסטיק 2-3 ליטר, כוס של 200 סמ"ק, כפית וסכין חדה.
מרכיבים
- מצרכים:
- 1. 2-3 ק"ג מלפפוני אדמה ("באלדי") בלבד (העונה מתחילה ב מאי – ספטמבר) רצוי כמה שיותר קטנים וקשים.
- 2. 3-4 פלפל חריף או 4-6 פלפל "סודני" אדום [לפי הטעם].
- 3. 3 גרגירי פלפל אנגלי.
- 4. 2-3 ראשי תבלין ציפורן (לא חובה).
- 5. ½ ראש שום או 4-6 שיני שום.
- 6. סלרי (של מרק) שורש + עלים (4-6) – חובה!.
- 7. ½ חבילה שמיר.
- 8. מלח בישול.
- 9. ¾ כוס חומץ (הדרים 5%).
- 10. 4 עלי דפנה.
- 11.כף גרגירי חרדל.
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
להשרות את המלפפונים במים מינימום כשעה לפני ההכנה (כדי להחזר להם את המים שאיבדו)
בתחתית הצנצנת שמים את 1/3 כמות הפלפל החריף, גרגירי הפלפל האנגלי, ראשי ציפורן, חצי ראש שום (אין צורך לקלף את השום – פשוט לחתוך אותו לחצי), מקלפים את שורש הסלרי ופורסים אותו לפרוסות עבות (1 ס"מ) מניחים 2 פרוסות של סלרי בתחתית הצנצנת ואת עלי הדפנה.
1. מסדרים את המלפפונים בצורה אנכית עומדים בצנצנת (תופס פחות מקום).
2. בשלב זה מוסיפים, 1/3 נוסף של פלפל חריף וכמה עלי סלרי (4-6) + הגבעול ממשיכים לסדר את המלפפונים.
3. שמים את החצי השני של השום, 1/3 האחרון של הפלפל החריף ופרוסת סלרי אחרונה, ממשיכים לסדר את המלפפונים.
4.מוסיפים עכשיו את כף גרגירי החרדל – מפזרים אותם ובחלק העליון של הצנצנת ומסדרים את השמיר בצורה עגולה.
5. סוד ההצלחה הוא ביחס הנכון של המלח והמים כאשר היחס הנכון הוא: מוסיפים כפית מלאה (גדושה) של מלח לכוס מים וזאת עד לסוף הצנצנת כאשר לבסוף מוסיפים את ¾ כוס חומץ.
6.דרוש להניח את הצנצנת במקום מוצל (לא בשמש !) תוך שלושה – ארבע ימים המלפפונים מוכנים (רצוי במהלך תהליך ההחמצה מומלץ פעם ביום לטעום את מי המלפפונים, ולהפוך את הצנצנת – אם ניתן).
7.מוציאים את השמיר כשהנוזל סמיך, חובה לשמור במקרר את הצנצנת.
- מתאים להכנה עם ילדים
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר