Skip Navigation Linksראשי > תוספות > מתכוני פסטה> ניוקי תרד בשמנת וחמאת תרד מעודנת

ניוקי תרד בשמנת וחמאת תרד מעודנת

ניוקי תרד בשמנת וחמאת תרד מעודנת

תיאור המתכון

מתכונו של השף אייל פינקלשטיין.
ניקי מבצק תפו''א וקמח בשילוב בטטה ועלי תרד צעירים וחלוטים.

מרכיבים

אופן ההכנה

ניוקי:
מאדים את עלי התרד עד הוצאת המים כמעט עד סופם ומניחים בצד על נייר סופג לייבוש.
מבשלים את תפו''א והבטטה בסיר מים עם מלחעד רכות, אך לא רך מדי. מקררים וטוחנים למחית דקה לה מוסיפים את השמנת. מייבשים את המחית בתנור כ-5 דקות ולאחר מכן מצננים ומוסיפים למחית את הביצה והתרד. תוך כדי הערבוב מוסיפים את הקמח עד קבלת בצק רך וגמיש.
מהבצק יוצרים רצועה ארוכה על משח מקומח ופורסים אותה כל 2 ס''מ.

רוטב:
יוצקים על מחבת כף שמן זית ומוסיפים שום ו-10 ג' חמאה רכה. כאשר השום מבעבע מוסיפים את השמנת בעדינות עד רתיחה.
במעבד מזון טוחנים את עלי התרד החלוטים לרוטב ומחברים עם חמאה. כאשר השמנת במחבת רותחת מוסיפים את חמאת התרד ומתבלים מלח ופלפל לבן.
מרתיחים מים עם מלח, כאשר המים רותחים מניחים את הניוקי וכשהם צפים מוציאים ומחברים עם הרוטב.

הערות

את המנה מגישים ומקשטים בפלפל אדום קלוי ועלי תרד חלוטים.