מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > טארט שוקולד ופטל

טארט שוקולד ופטל

טארט שוקולד ופטל

תיאור המתכון

טארט חלבי מעודן, עם שוקולד, פטל, קרם קסיס, שקדים ושמנת. קל להכנה, משלב אפיה וקירור. אידיאלי להגשה בקיץ.

מרכיבים

אופן ההכנה

מערבבים במיקסר 110 גר' חמאה, אבקת סוכר, שקדים טחונים, ביצה ומלח. מוסיפים את הקמח ואת אבקת הקקאו ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מהמיקסר, יוצרים ממנו כדור, עוטפים אותו בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעתיים.
מוציאים מהמקרר ומרדדים את הבצק מעל משטח מקומח לעובי 3 מ"מ.
מרפדים את תבניות האפיה בבצק המרודד. מעבירים למקרר למשך כשעה.
מוציאים ומעבירים לתנור אפיה, אופים בחום של 170 מעלות למשך כ18 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.
מרתיחים בסיר את השמנת, את הסוכר ואת הגלוקוז, שופכים על שבבי השוקולד ומוסיפים את מחית הפטל. מערבבים את שהשוקולד נמס לחלוטין. מקררים כרבע שעה.
מוסיפים 50 גר' חמאה בחתיכות קטנות ומערבבים עד להמסה. מוסיפים את האלכוהול וממשיכים לערבב.
יוצקים את התערובת לתוך הטארטים האפויים ומקררים לפחות שעה וחצי במקרר. מקשטים עם אבקת קקאו כהה ופטל טרי.
אפשר לגוון ולהכין את המנה גם עם תותים.


קישורים:
קייטרינג
קייטרינג לאירועים