מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל

פנקוטה

פנקוטה

תיאור המתכון

מאת השף פינקלשיין אייל, אייס פיצה בר.
מתכון קלאסי איטלקי שניתן לחבר לפנקוטה כל רוטב שרוצים משוקולד ועד פירות וקרמל.

מרכיבים

אופן ההכנה

משרים את עלי הג'לטין במים.

בסיר מרתיחים את החלב והשמנת עם מקל הוניל (במקל הוניל יש לחתוך פתח להוצאת הגרגרים), להגיע לרתיחה ולהנמיך את האש. להוסיף את הג'לטין המושרה פנימה ולערבב טוב על אש נמוכהעד התחברות הג'לטין פנימה.

להביא לרתיחה נוספת, להוריד מהאש ולקרר המסה בערבוב עד הגעת טמפ' החדר וסמיכות רצויה של המסה.

להוציא את מקל הוניל.

יש להעביר לכלי הגשה ולמקפיא למשך הלילה, לאחר מכן לקירור במקרר.

לרוטב השוקולד
יש להכין אמבט מים רותחים להמסת השוקולד, כאשר השוקולד נמס להוסיף את החמאה ולחבר יחד לאחר מכן את השמנת ולהוריד מהאש. להוסיף האגוזים ולקרר.

למזוג על הפנקוטה.