אוכף טלה ברוטב תפוז-נענע
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעתיים (לא כולל השריה למשך הלילה)
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
דאבל טיבון טלה (אוכף טלה) ברוטב תפוז - נענע מתקתק. המתכון באדיבות מסעדת NG.
מרכיבים
- 4 אוכפי טלה (2 סינטה + 2 פילה בכל נתח) פרוסים ל-300 ג' היחידה
- 1.5 ליטר מיץ תפוזים
- גרידת תפוז
- שוט ליקר תפוזים
- צרור נענע קצוץ
- לרוטב:
- 500 ג' סוכר
- 400 מ"ל מיץ תפוזים
- 1/2 צרור נענע קצוץ
אופן ההכנה
הכנת אוכף הטלה:
מערבבים בכלי את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, הליקר והנענע.
משרים במקרר למשך הלילה.
לאחר השרייה של לילה צולים את הנתחים על הגריל ובזמן הצלייה מברישים את הצלעות במרינדה על מנת שלא יתייבשו.
הכנת הרוטב:
במחבת על אש נמוכה ממיסים את הסוכר עד שהופך לקרמל. חשוב מאד להתחיל בכמות קטנה מאד של סוכר, להמתין עד שיימס ורק אז להוסיף כמות נוספת. יש לחזור על הפעולה עד שכל הסוכר יהפוך לקרמל בצבע חום בהיר. יש לבחוש כל הזמן על מנת שקצוות המחבת והסוכר עצמו לא יישרפו.
לאט לאט ובהדרגתיות מוסיפים את מיץ התפוזים, תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהקרמל והמיץ מתחברים. יש לצמצם את הרוטב עד למידת הסמיכות הרצויה.
להוריד את הרוטב מהאש, להוסיף את הנענע הקצוצה ולערבב.
לפני ההגשה יוצקים מהרוטב על הנתח.