כדורי ריזוטו פריכים ממולאים במוצרלה
- מתאים ל: 2 מנות
- זמן הכנה: כשעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מאת השף פינקלשטיין אייל
כדור ריזוטו מגולגל בפרורי לחם מתובלים וממולא בגבינת מוצרלה טרייה.
מרכיבים
- לכדורי ריזוטו:
- 300 ג' אורז עגול ריזוטו מבושל
- 2 ביצים טריות
- חופן פרורי לחם
- 50 ג' מוצרלה טרייה קשה
- 2 כפיות כורכום
- קורט מלח
- קורט פלפל לבן
- שמם לטיגון עמוק
- לרוטב איולי:
- 2 כפות מיונז מובחר
- 1/2 כפית חרדל דיז'יון
- 2 כפות שמן זית
- 3 שיני שום כתושות
- פלפל שחור גרוס
- מלח
- 1/2 לימון טרי סחוט
אופן ההכנה
מעינים אורז ריזוטו לפי מתכון של 300 ג' אורז לליטר מרק עוף.
לאחר הכנת האורז מצננים ומוסיפים את הביצים והכורכום, מתבלים ומעבדים ביד עד קבלת מבה מחוברת ודביקה מאד.
חותכים את המוצרלה לריבועים ובעזרת טכניקת גילגול מניחים את המוצרלה במסה גשל כדור הריזוטו ובעזרת האורז יוצרים כדור בגודל שחפצתם.
מעצבים בעזרת ניילון נצמד.
מחממים את השמן.
לפני הטיגון מניחים את הכדורים לייצוב קל במקרר ל-10 דקות בערך, לאחר מכן מגלגלים בפרורי לחם ומניחים בשמן עמוק עד ציפוי זהוב.
סופגים בנייר סופג.
מניחים בצלחת ההגשה על מצע עלי רוקט מתובלים בשמן זית ובלסמי וטובלים ברוטב איולי.
לרוטב איולי מערבבים החומרים יחד במטרפה.