גפילטע פיש חגיגי
- מתאים ל: 15 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאכל דג טחון חגיגי, הנפוץ בעיקר בקרב יהדות אשכנז. הדג יכול להיות מתקתק בנוסח פולין, או מתובל בפלפל בנוסח רוסיה.
מרכיבים
- 4 כפות מלח
- חצי כף פלפל לבן
- 5 כפות סוכר
- 2 גזרים
- 9 בצלים
- 1.5 ק"ג דג קרפיון
- 6 ביצים
- 3/4 כוס קמח מצה
אופן ההכנה
בסיר בינוני ממלאים מים עד לגובה הידיות. מוסיפים 4 כפות מלח, חצי כף פלפל לבן, 5 כפות סוכר, 2 גזרים ו-3 בצלים חתוכים.
במטחנה טוחנים את הדג ללא העצמות, מוסיפים 3 ביצים קשות, 3 בצלים מטוגנים שהושחמו קלות ו-3 בצלים חיים.
לאחר הטחינה יש להוסיף 3/4 כוס קמח מצה ו-3 ביצים חיות. יש לערבב לעיסה אחידה בתנועות קיפול ולהשאיר את העיסה מכוסה למשך חצי שעה לפחות.
לאחר מכן יש ליצור קציצות בגודל הרצוי ולהכניס לסיר רותח למשך 40 דקות.
|
המתכון באדיבות
|
מסעדת קיטון
דיזינגוף 145, תל אביב
הצג טלפון
03-5233679
|