חזה מולארד ברוטב דבש ומנטה
- מתאים ל: 10-12 מנות מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
מתוך סדנת ''בשרים עם דני חסיד'' בפודסטפס
מרכיבים
- 5 יחידות חזה מולארד, 400 גרם כ"א
- עצמות עוף
- 20 סמ"ק רוטב סויה
- 2 גבעולי נענע טרייה
- 120-150 גרם דבש
- 100 גרם שורש זנגביל טרי, מגורר
- 100-150 סמ"ק יין לבן יבש
- 3 שיני שום
- ½ ליטר ציר עוף
- 2 כפות חמאה
אופן ההכנה
1. חורצים בשומן של בשר החזה חריצים עמוקים, עד לבשר עצמו בצורת שתי וערב
2. מכינים תערובת תבלינים מהזנגביל, המלח, הפלפל והשום. מעסים את התערובת לתוך הבשר. מסדרים את החזות בכלי מתאים, מוסיפים חלק מהיין ומשהים לקירור במשך 4-5 שעות.
3. מוציאים את הבשר מהמרינדה, ומייבשים היטב במגבות נייר. מחממים מחבת כבדה ומטגנים את החזות, תחילה על צידן השומני עד שישחימו ואז על צידן השני. (עד שלב רייר) מורידים מהמחבת ומניחים בצד.
4. מוסיפים למחבת עצמות עוף ומשחימים אותן היטב, מוסיפים את שאר היין ומצמצמים. מוסיפים את הציר, הסויה ומצמצמים עד מחצית. מוסיפים את עלי הנענע וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות. מסננים ומחזירים למחבת נקייה לחוןם נמוך, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
5. על קרש מתאים, פורסים את חזות המולארד לפרוסות דקות, מקפיצים מעט במחבת, מסדרים בצורת מניפה בצלחת ויוצקים מעל את הרוטב.
תגובות
-
היכן קונים חזה מולארד
נורית
(15/04/2004 08:18:00)
-
חזה מולארד - באיטליזים.
שועלי
(24/04/2004 21:50:00)
או בצפונבוניות - ''מעדניות''. :-)
-
היכן קונים חזה מולארד
ערן
(19/07/2007 16:29:00)