מתכון לפסח: אוסובוקו כבש עם פרסה
- מתאים ל: 6 מנות מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאכל חג אותנטי של העדה הלובית
מרכיבים
- בצל גדול קצוץ
- 1.5 ק"ג אוסובוקו טלה או צוואר טלה
- 2 פרסות (כרישה) גדולות חתוכות לעיגולים
- 10 שיני שום חתוכות לשניים כל אחד
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף פפריקה חריפה
- 1 כף רסק עגבניות
- 2 גבעולי סלרי עם עלים
- 1/4 כוס שמן
- 3 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים חתוכים לרבעים
- פלפל שחור גרוס ומלח
אופן ההכנה
לטגן בצל ולהוסיף את נתחי הבשר. לסגור את הבשר מכל הצדדים. להוסיף פפריקה, פרסה, שום וסלרי, חצי כוס מים ורסק עגבניות. להביא לרתיחה. להנמיך את האש ולבשל כשעה.
לאחר שעה להוסיף את תפוחי האדמה ולהוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
להמשיך לבשל לשעתיים נוספות.
אם צריך להוסיף עוד מים, ניתן להוסיף עוד כחצי כוס.
המתכון באדיבות
|
חנות ספייסס
ביל''ו סנטר, מתחם ביל''ו, קרית עקרון
הצג טלפון
08-9455223
|