עוגת בננות מקורמלות
- מתאים ל: תבנית בגודל 40X40 מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
בא לכם משהו מתוק אבל לאו דווקא שוקולד? עוגת בננות מפנקת של השף רפי כהן!
מרכיבים
- 3 ביצים
- 350 גרם סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 250 גרם חמאה רכה
- 1/2 כף מיץ לימון
- 1/2 כף גרדת לימון
- 1 כפית אבקת אפייה
- 350 גרם קמח
- בננות טריות ובשלות
- סוכר
- תבנית מרובעת בגודל 40X40 ס"מ
אופן ההכנה
1. מכניסים לקערת מיקסר את החמאה והסוכר ומקציפים עד קבלת תערובת אחידה ותפוחה.
2. מנמיכים מהירות ומוסיפים בהדרגה ביצים, חמאה, מיץ לימון, גרדת לימון, קמח ואבקת אפייה. מערבלים עד קבלת תערובת אחידה.
3. יוצקים את מהמסה לתבנית ששומנה היטב.
4. קולפים את הבננות, טובלים אותן בסוכר, שורפים אותן קלות מכל הצדדים עם ברנר. מניחים אותן על המסה כך שישקעו לתחתית.
5. אופים 50 דקות בתנור שחומם ל-180 מעלות.
6. מוציאים מהתנור ומצננים. מחלצים מהתבנית.
7. קולפים בננות נוספות, פורסים לפרוסות דקות בעזרת קולפן ירקות, או מנדולינה (פורס ירקות). ומסדרים את פרוסות הבננות על העוגה, כך שאחת עולה על השנייה, כמו רעפים.
8. מפזרים מעט סוכר ושורפים בעזרת ברנר. אם אין ברנר, מפעילים תנור על מצב גריל ומכניבים את העוגה לתנור כמה שיותר קרוב לגריל. צורבים 5 דקות עד שמתקבל קרמל.
9. מצננים ופורסים. מומלץ להגיש עם גלידת קרמל או אגוזי לוז.
המתכון באדיבות
|
מסעדת הולה
הירקון 87, תל אביב
הצג טלפון
053-8007434
|