מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > תוספות > ירקות וקטניות> מג'דרה של בורגול ועדשים שחורות, עם זרשק

מג'דרה של בורגול ועדשים שחורות, עם זרשק

מג'דרה של בורגול ועדשים שחורות, עם זרשק

תיאור המתכון

אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון למג'דרה של בורגול ועדשים שחורות, עם זרשק ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.

מרכיבים

אופן ההכנה

1. משרים את הבורגול ב-2 כוסות מים למשך 30 דקות. משרים את הזרשק במים כ-10 דקות וסוחטים היטב. מניחים את העדשים בקערה, יוצקים עליהן כמות גדולה של מים ומשרים אותן 20 דקות.
2. מסננים את העדשים, מעבירים לסיר, מכסים במי מלח ומבשלים אותן כחצי שעה. מכבים את האש ומסננים את העדשים. שומרים אותן במסננת.
3. מחממים שמן זית בסיר רחב. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל הופך שקוף.
4. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן תוך ערבוב.
5. מוסיפים לסיר את הזרשק ואת הבורגול ומטגנים את התערובת תוך ערבוב מתמיד כ-8-7 דקות, עד שהבורגול מתייבש מעט.
6.מוסיפים את התבלינים היבשים וממשיכים לטגן 7-8 דקות על להבה בינונית.
7.במקביל מחממים את שמן הזית במחבת. כשהשמן חם, מוסיפים את שיני השום לסיר ומטגנים עד שהן משחימות קלות כשנזהרים שלא לשרוף אותן. ברגע שהשום שחום, יוצקים את תכולת המחבת (כולל השמן) על הבורגול ומערבבים היטב. מורידים מהאש, מכסים ומניחים בצד 5 דקות לפני שמגישים.

המתכון באדיבות
מסעדת הולה הירקון 87, תל אביב הצג טלפון