Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק אפונה בניחוח לימון

מרק אפונה בניחוח לימון

מרק אפונה בניחוח לימון

מרכיבים

אופן ההכנה

1. משרים את האפונה למשך הלילה כדי לקצר את משך הבישול.
2. שוטפים וקוצצים את גבעולי הסלרי.
3. מחממים את השמן בסיר המרק ומוסיפים לו את הסלרי, הבצל והשום. מאדים עד שהירקות זהובים. מוסיפים את האפונה, מטגנים גם אותה עם הירקות כמה דקות, מוסיפים את ציר הירקות או את המים.
4. פורסים את הלימון ל-4 ומכניסים למרק מבשלים כ-45 דקות עד שהאפונה רכה מאד ומתפוררת.
5. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם, מוסיפים מיץ לימון טרי.
6. מטגנים את שיני השום הפרוסות עד שיהיו שחומות ופריכות.
7. להגשת המרק יוצקים מן המרק לקערה, זולפים לתוכה כמה טיפות משמן הזית הלם שבו טוגן השום, מוסיפים כמה פרוסות שום ובוזקים שפע של כוסברה קצוצה וטרייה.

המתכון באדיבות
מסעדת הולה הירקון 87, תל אביב הצג טלפון