קוסקוס ביתי עם עוף ודלעת אפויים בריבת בצלים וקינמון
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות שף אבירם דותן ממסעדת JOY RESTAURANT
מרכיבים
- לקוסקוס:
- 1 ק"ג סולת
- 1/2 כוס שמן
- 2 כוסות
- מלח
- לעוף:
- 8 נתחי פרגית (כרעי עוף נטולות עצמות ולא משוטחות לסטייק)
- 500 גרם דלעת נקייה וחתוכה לקוביות גדולות של כ-3 ס"מ
- 200 גרם בצל חתוך לחצאי טבעות
- 200 גרם סוכר
- חצי כפית קינמון
- חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
- 3 ענפי טימין
- 2 כפות שמן זית
אופן ההכנה
1. להכנת הקוסקוס: מערבבים את הסולת עם השמן וכוס מים ומנפים בנפה עדינה.
2. מוסיפים עוד כוס מים ומאדים בסיר קוסקוס מעל אדי מים כחצי שעה.
3. מנפים שוב, מוסיפים מלח לפי הטעם ומאדים שוב כחצי שעה.
4. להכנת העוף והדלעת: מצפים את נתחי הפרגית בשמן זית וצולים בתנור כ-20 דקות בחום של 160 מעלות.
5. מטגנים את הבצל בשמן הזית, מוסיפים את הסוכר עד להמסתו, מוסיפים את התבלינים ויוצקים את תוכן המחבת על הדלעת המונחת בטאג'ין (אם אין טאג'ין, ניתן להשתמש בכל תבנית חרס אחרת).
6. מוסיפים את הפרגיות לטאג'ין ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות כ-15 דקות, עד לריכוך הדלעת וקבלת מרקם קרמלי.
7. מניחים את הקוסקוס בטאג'ין מסורתי ועליו מסדרים את הפרגיות והדלעת. יוצקים את הרוטב מעל, מפזרים גרגרי רימון ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ג'וי
עמק רפאים 24, המושבה הגרמנית, ירושלים
הצג טלפון
1-599-530-033
קופונים לג'וי
|