פילה אמנון עם עשבי תיבול בגריל
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מוגש על קרפצ'יו סלק, גזר מרוקני חם וסלט ירושלמי. המתכון באדיבות שף אבירם דותן ממסעדת JOY.
מרכיבים
- לדג:
- פילטים של אמנון 8 יח'
- צרור של רוזמרין ותימין
- כפית פלפל שחור גרוס
- שמן זית
- לגזר המרוקני:
- 5 גזרים בינוניים קלופים
- כף כמון טחון טרי
- כפית צ'ילי מתוק טחון
- 2 כפות שמן קנולה
- מלח ופלפל לבן לטעם
- לקרפצ'יו סלק:
- 2 סלקים בינוניים קלופים
- כוס חומץ הדרים
- מיץ מלימון
- 2 כפות סוכר חום
- 8 יח' פלפל אנגלי
- 4 יח' עלי דפנה
- 200 מ"ל מים
- לסלט הירושלמי:
- 2 כוסות עלי פטרוזיליה ללא גבעול
- 1 כוס עלי סלרי צעיר (הירוק הבהיר)
- חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
- רבע כוס גרעיני חמנייה
- מיץ מלימון אחד
- קורט מלח ים
אופן ההכנה
1. מחממים סיר עם מים ומעט מלח. שולקים את הגזר עד לריכוך. מוסיפים את הכמון, הצ'ילי, השמן, מלח ופלפל ושומרים חם.
2. פורסים במנדולינה, דק ככל האפשר, את הסלקים וקורצים בפורמה עיגולים בינוניים אחידים. מערבבים את החומץ, השמן, המים, מיץ הלימון, הסוכר והתבלינים עד להמסה של הסוכר וחיבור של הנוזלים. משרים את עיגולי הסלק בנוזל ללילה.
3. שוטפים ומייבשים את עלי הפטרוזיליה והסלרי. קולים קלות את גרעיני החמנייה והאגוזים. עדיין לא מתבלים.
4. שוטפים את פילה האמנון ומייבשים. משרים לשעתיים את הדג עם השמן, עשבי התיבול והפלפל. מחממים גריל מראש וצולים את הדג בעדינות (מתחילים מצד העור) עד למידת העשייה הרצויה.
5. מרכיבים את המנה: מתבלים את הסלט עם מיץ הלימון והמלח, מוסיפים את אגוזי המלך והגרעינים ומערבבים. מסדרים על צלחת עגולה ושטוחה את קרפצ'יו הסלק בעיגול במרכז הצלחת. מוזגים גזר חם מעל הסלק. מניחים על הגזר 2 נתחים של פילה דג בגריל ומעל המנה מעט סלט ירושלמי. מגישים מייד חם.
המתכון באדיבות
|
מסעדת ג'וי
עמק רפאים 24, המושבה הגרמנית, ירושלים
הצג טלפון
1-599-530-033
קופונים לג'וי
|