צלי כתף עגל ביין אדום
- מתאים ל: 6-8 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות נאווה דאסה, מנהלת שיווק יקב בשן
מרכיבים
- 2 קילו צלי כתף עגל
- שמן זית
- 4 בצלים גדולים, חתוכים לטבעות
- סלסלת פטריות טריות
- 2 בטטות חתוכות לטבעות
- 2 כפות ברנדי
- 2 עלי דפנה
- 1 עלה רוזמרין או טימין (קורנית)
- מלח
- פלפל גרוס עבה
- בקבוק 'איתן קברנה סוביניון' של יקב בשן
אופן ההכנה
• מטגנים בשמן זית צלי כתף עגל מכל הצדדים, ומוציאים לצלחת.
• מטגנים את הבצל, הפטריות וטבעות הבטטה.
• מוסיפים לסיר את הצלי.
• מפזרים מעל הכל את הברנדי ומיד מדליקים גפרור (יש להיזהר כי הברנדי נדלק).
• מיד כשהאש נכבית בתוך הסיר, יש להוסיף-מלח, פלפל גרוס עבה, עלי דפנה ורוזמרין או טימין (קורנית).
• להוסיף לסיר בקבוק 'איתן קברנה סוביניון' של יקב בשן, לתת לרתוח, להנמיך האש, לכסות ולבשל.
• בישול בין 20 דקות (למי שאוהב נע) לבין שעתיים (למי שאוהב את הבשר פריך).
• להוציא את הבשר, לפרוס לפרוסות ולהגיש עם הירקות.