Skip Navigation Linksראשי > מנות עיקריות > מתכוני בשר ועוף> צלי כתף עגל ביין אדום

צלי כתף עגל ביין אדום

צלי כתף עגל ביין אדום

תיאור המתכון

המתכון באדיבות נאווה דאסה, מנהלת שיווק יקב בשן

מרכיבים

אופן ההכנה

• מטגנים בשמן זית צלי כתף עגל מכל הצדדים, ומוציאים לצלחת.
• מטגנים את הבצל, הפטריות וטבעות הבטטה.
• מוסיפים לסיר את הצלי.
• מפזרים מעל הכל את הברנדי ומיד מדליקים גפרור (יש להיזהר כי הברנדי נדלק).
• מיד כשהאש נכבית בתוך הסיר, יש להוסיף-מלח, פלפל גרוס עבה, עלי דפנה ורוזמרין או טימין (קורנית).
• להוסיף לסיר בקבוק 'איתן קברנה סוביניון' של יקב בשן, לתת לרתוח, להנמיך האש, לכסות ולבשל.
• בישול בין 20 דקות (למי שאוהב נע) לבין שעתיים (למי שאוהב את הבשר פריך).
• להוציא את הבשר, לפרוס לפרוסות ולהגיש עם הירקות.