שוק טלה ממולא ערמונים
- מתאים ל: 6-8 מנות מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
את שוק הטלה ניתן ורצוי לבקש מאליאס לפרק בשיטה שלו, לשלוף את העצם.
מרכיבים
- שוק טלה צעיר 2.5-3 ק"ג
- 300 גרם ערמונים קלופים וקלויים
- חרדל דיז'ון גרגירים
- רוזמרין
- 10 עלי דפנה
- פלפל אנגלי כדורים
- מלח גס - פלפל שחור גרוס
- שום כתוש
- 2 מקלות קינמון
- שמן זית
- יין אדום
אופן ההכנה
1. ממלאים את שוק הטלה בערמונים ותופרים.
2. מעסים את הנתח עם חצי כוס של שמן זית (מסאז').
3. מורחים את השוק מהצד העליון שלה בחרדל דיז'ון גרגירים משובח.
4. מוסיפים את שאר המצרכים.
בתנור:
מחממים את התנור מראש ל-250 מעלות/הכי גבוה.
מניחים את השוק בתוך סיר אובאלי כבד (או תבנית משומנת), מזליפים עוד כחצי כוס שמן זית
וכוס יין אדום משובח (מה ששותים בשולחן).
מכניסים לתנור להשחמה כחצי שעה על 250 מעלות (לא מכוסה).
מנמיכים ל-180 מעלות, מכסים את הסיר ומחזירים לתנור לעוד כשעה.
עדיף לחכות לפחות 10 דקות לפני החיתוך כשמוצאים מהתנור, בכדי לתת לבשר לנוח ולא לאבד נוזלים.
ובתאבון!