קוביות כף עם דלעת, תבלינים חמים ופסטו מעל
- מתאים ל: 4-6 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון באדיבות אבי שטייניץ עבור "אדום אדום"
מרכיבים
- 1 ק"ג קוביות כף "אדום אדום" בגודל של 2X2
- 250 גר' דלעת חתוכה לקוביות בגודל 2X2
- כוס כרישה פרוסה דק
- 2 שיני שום
- 2 מקלות קינמון
- 2 כוכבי אניס
- כ-2 כוסות נוזל עוף
- 3 כפות שמן קנולה
- מלח פלפל גרוס
- לפסטו–
- 1/2 כוס עלי בזיל
- 6 כפות שמן זית
- 3 כפות צנוברים
- מעט מיץ לימון
- 1/3 כפית הל טחון
- קורט מלח
אופן ההכנה
1. בסיר כבד מחממים את השמן, ממליחים ומפלפלים את קוביות הכף, משחימים את הקוביות תוך ערבוב.
2. מוסיפים לסיר את הכרישה והשום ולאחר מכן את הקנמון והאניס, מערבבים היטב עד לזיגוג הכרישה, מוסיפים את הנוזל, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את הלהבה, מבשלים כשעה לריכוך כמעט מוחלט של הקוביות.
3. במקביל מכניסים את כל מוצרי הפסטו למיכל מוט ריסוק או בלנדר ומכינים פסטו, תוך זילוף השמן בהדרגה למיכל הריסוק.
4. מוסיפים את קוביות הדלעת ומבשלים עוד כ-10 דקות.
5. מניחים בצלחת ההגשה ומזלפים מעל כף מהפסטו, מערבבים ונהנים.
הערות
בשר החלקים האחוריים מעט יבש מאלו הקידמיים, מעלתם הגדולה באחוזי השומן הנמוכים שלהם שהם המשפיעים על המרקם.