סלט שעועית בשני צבעים, רימונים ושקדים
- מתאים ל: 6-8 מנות מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
חגיגי, צבעוני ושופע מרקמים וטעמים - ככה אנחנו אוהבים את הסלט שלנו.
אפשר להכין את הסלט גם יום מראש, את השקדים יש להוסיף בסמוך להגשה כדי לשמור על פריכותם.
המתכון באדיבות שי לי ליפא אנגל לחברת "סנפרוסט"
צילום: דן לב
מרכיבים
- 1 שקית שעועית צהובה חתוכה מוקפאת 'סנפרוסט' (800 גרם)
- 1 שקית שעועית ירוקה חתוכה מוקפאת 'סנפרוסט' (800 גרם)
- 2 כוסות גרגירי רימון
- 100 גרם שקדים מולבנים פרוסים, קלויים
- לרוטב:
- 1/3 כוס שמן קנולה
- 1/3 כוס חומץ בן יין לבן
- 2 שיני שום, כתושות
- 1 כפית גדושה חרדל
- 1 כפית גדושה דבש
- 1 כפית גדושה סוכר
- מלח, פלפל שחור, גרוס
אופן ההכנה
1. מביאים לרתיחה מים עם כף מלח בסיר גדול, מוסיפים שעועית צהובה, מבשלים כ-3 דקות, מסננים ומצננים.
2. חוזרים על הפעולה עם השעועית הירוקה.
3. מעבירים את שני סוגי השעועית לקערה גדולה, מוסיפים רימונים ושקדים.
4. מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה, יוצקים על הסלט ומערבבים.