מסעדות, הזמנת מקום במסעדה, חיפוש והמלצות על מסעדות בתי קפה וברים בישראל
Skip Navigation Linksראשי > עוגות וקינוחים > מתכוני עוגות > מתכון לפסח: עוגה קלילה לפסח

מתכון לפסח: עוגה קלילה לפסח

מתכון לפסח: עוגה קלילה לפסח

תיאור המתכון

מרשם קל ומהיר לעוגת פסח טעימה. מומלץ להשתמש בתמצית וניל איכותית, זה עושה את ההבדל בטעם! (להשיג בחנויות לצרכי אפייה). כיוון שלא משתמשים בחומרי תפיחה יש להקפיד על ההקצפה של החלבונים, זה עושה את ההבדל במרקם העוגה.
המתכון באדיבות רועי וולף, שף קונדיטור מצות אביב.

מרכיבים

אופן ההכנה

לחמם תנור ל- 180 מעלות.
להקציף את החלמונים עם 50 גרם סוכר עד שהתערובת מלבינה. להוסיף את הקמח מצה לעוגות, קליפת הלימון ותמצית הוניל ולקפל בעדינות לחלמונים.

בקערה נקיה להקציף את החלבונים ולהוסיף בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף שתי כפות מהחלבונים לתערובת החלמונים והקמח ולערבב לדילול התערובת.
להוסיף בדירוג את תערובת החלמונים והקמח לחלבונים ולקפל פנימה בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

משמנים היטב את התבנית ובוזקים את התערובת פנימה לכל גובה התבנית.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 30 דקות אפייה או עד שהעוגה בצבע חום-זהב.

להוציא מהתנור ולהפוך מייד על רשת ברזל לקירור.
לפזר סוכר טחון מעל לקישוט.

פסח שמח כשר וטעים!