אטריות אורז בסגנון אסיאתי
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון קליל וטעים במיוחד אשר מתאים למנה צמחונית אך ניתן להוסיף בשר או טופו לפי הטעם.
מרכיבים
- 2 כוסות ציר מרק ירקות
- 1/4 כוס שמן צמחי
- 8 כפות רוטב סויה Taste of Asia
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כרוב קטן קצוץ
- 2 כפיות שום כתוש
- 2 גזרים בינוניים חתוכים לרצועות באורך 5 ס"מ
- 2 שורשי סלרי בינוניים חתוכים לרצועות באורך 5 ס"מ
- 500 גרם אטריות אורז 1 מ"מ Taste of Asia
- רטבים לתיבול:
- רוטב סויה Taste of Asia
- רוטב חמוץ-מתוק Taste of Asia
אופן ההכנה
1. חותכים את אטריות האורז לאורך של 10 ס"מ, מבשלים אותן במים רותחים עד להתרככות, כ- 2-3 דקות ומסננים.
2. מחממים שמן בווק ומטגנים את הבצל על להבה בינונית. מוסיפים את השום הכתוש, הכרוב, הגזר והסלרי ומקפיצים הכל יחד. מוסיפים בהדרגה את ציר המרק ואת רוטב הסויה תוך כדי הקפצה. מבשלים עד שהירקות רכים והנוזלים מצטמצמים כמעט לחלוטין.
3. מוסיפים לווק את האטריות המסוננות, מערבבים וממשיכים להקפיץ עד שהתבשיל כולו חם (1-2 דקות) ומגישים מיד עם רוטב חמוץ-מתוק ורוטב סויה לתיבול לפי הטעם.
הערות
אפשרויות נוספות:
ניתן להוסיף גם טופו או רצועות בקר/עוף