סושי עם דג
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לסושי עם דג ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 כוסות אורז לבן עגול Taste of Asia
- 1 כוס חומץ אורז Taste of Asia
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות מלח
- 10 דפי אצות נורי סילבר/גולד Taste of Asia
- 2 מלפפונים בינוניים חתוכים לרצועות דקות
- 2 גזרים קטנים חתוכים לרצועות דקות
- 1 אבוקדו חתוך לרצועות
- 2 בצלים ירוקים
- ווסאבי (כמות לפי הטעם)
- 125 גרם דג (טונה אדומה, סלמון מעושן או נא)
- 3 כפות ג'ינג'ר כבוש Taste of Asia
- רוטב סויה Taste of Asia
אופן ההכנה
1. מבשלים את האורז ב- 3 כוסות המים. כשהאורז מוכן מעבירים לקערה. מערבבים את חומץ האורז, הסוכר והמלח, מוסיפים לאורז, מערבבים היטב ומצננים.
2. מניחים אצת נורי על מחצלת לגלגול סושי (כשהצד המחוספס כלפי מעלה), מכסים בשכבה דקה של אורז למעט 1 ס"מ בקצה האצה. מניחים את רצועות הירקות ואת רצועות הדג בשליש הראשון של החלק המכוסה אורז. מגלגלים בעזרת המחצלת תוך הידוק עדין עד שנותר כס"מ אצה שאינו מכוסה אורז. מרטיבים את קצה האצה בטיפה מים וסוגרים את הרול.
3. פורסים את הרול ל- 8 פרוסות ומגישים עם רוטב סויה, וואסבי וג'ינג'ר בצד.