חזה עוף ברוטב קארי ירוק
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לחזה עוף ברוטב קארי ירוק ברמת מיומנות קל - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- 2 כוסות אורז יסמין Taste of Asia
- 1 כף שמן
- 1 בצל בינוני חתוך ל- 8
- 1 פלפל ירוק חתוך ל- 8
- 1 חלקו הלבן של עשב לימון (לא חובה)
- 3 כפות מחית קארי ירוק Taste of Asia
- 3 כוסות חלב קוקוס Taste of Asia
- 3/4 כוס ציר מרק עוף
- 700 גרם חזה עוף חתוך לרצועות באורך 2.5 ס"מ
- מלח
- מיץ מלימון 1
- עלי בזיליקום
- עלי כוסברה
- פלחי לימון לקישוט
אופן ההכנה
1. מבשלים את האורז ב- 3 כוסות מים.
2. מחממים ווק או מחבת גדולה על להבה בינונית ומושחים בשמן. מקפיצים את הבצל והפלפל הירוק.
3. מועכים את חתיכות עשב הלימון כדי שיפתחו מעט וטעמן יורגש. שמים אותן במרכז הווק, מוסיפים את הג'ינג'ר ומחית הקארי ומקפיצים כ- 2 דקות.
4. מוזגים לווק את חלב הקוקוס וציר העוף. מכניסים את חתיכות העוף ותערובת ומוסיפים מלח לפי הטעם. מערבבים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 10-15 דקות.
5. מוזגים מעל את מיץ הלימון, מעבירים לכלי הגשה לצד האורז ובוזקים מעל את דפי הבזיליקום והכוסברה. מגישים עם פלח לימון.