שלגיות - עוגיות שוקולד נימוחות מגולגלות באבקת סוכר
- מתאים ל: 50 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
שלגיות הן ללא ספק מהעוגיות האהובות והפופולריות ביותר בקונדיטוריית שרון & רנה, ובכלל. הכנתן כרוכה בטרחה לא מעטה, אך התוצאה שווה בהחלט את המאמץ!
מרכיבים
- 280 גר' שוקולד מריר משובח (לפחות 60% מוצקי קקאו)
- 50 גר' חמאה
- 2 ביצים גדולות
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כוס ליקר תפוז או אמרטו
- 2 כפות גרידת תפוז (לא חובה, מומלץ במיוחד אם משתמשים בליקר תפוז)
- 1 כוס קמח תופח
- 1/2 כוס שקדים מולבנים טחונים
אופן ההכנה
ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל, בוחשים היטב עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים ליקר (וגרידה, אם משתמשים).
מקציפים במיקסר ביצים + סוכר לתערובת תפוחה ואוורירית מאוד.
מקפלים פנימה בעדינות את השוקולד המומס.
מקפלים פנימה את הקמח והשקדים הטחונים.
משטחים את התערובת בתבנית (על ניילון נצמד או נייר אפיה) ומקפיאים למשך לילה.
למחרת: משחררים את התערובת מהתבנית, חותכים לריבועים בגודל אחיד, עד כמה שאפשר ומגלגלים כל ריבוע לכדור קטן בגודל עגבניית שרי. מגלגלים כל כדור מיד בסוכר.
לאחר שכל הכמות שרוצים לאפות מגולגלת לכדורים ובסוכר, מגלגלים במהירות באבקת סוכר (לא מנערים עודפי אבקת סוכר, כמות גדולה של אבקת סוכר רק תתרום למראה הדרמטי של העוגיות) ומסדרים בתבנית אפיה (עם נייר אפיה) ושומרים על מרווחים של 3-4 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.
מחממים תנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות צלסיוס).
כאשר התנור חם מכניסים את העוגיות ואופים במשך 7-8 דקות בדיוק!!!
לא מדברים בינתיים בטלפון ולא הולכים לשירותים, אפיית יתר (אפילו דקה-שתיים מיותרות) אינה מומלצת כלל וכלל!!!
מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים. טועמים ונהנים. אם נשאר משהו – מעבירים לקופסה סגורה היטב ושומרים בטמפרטורת החדר. העוגיות יכולות להישמר עד חודשיים, אבל... הן בוודאי ייגמרו הרבה לפני כן.
בתאבון!
הערות
שימו לב: את העיסה מכינים מראש ומקפיאים. אפשר לגלגל רק חלק מהעוגיות ולהשאיר את התערובת בהקפאה (מכוסה היטב) לאירוע הרושם הבא...
ב ה צ ל ח ה !
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת
המלאכה 4, ביתן 3 (ליד הדואר), פארק תעשיות אפק, ראש העין
הצג טלפון
077-2043060
|