לחם תירס
- מתאים ל: 3 כיכרות מנות
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון ללחם תירס ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- למחמצת:
- 100 גרם (3/4 כוס) קמח מלא
- 100 מ"ל (1/2 כוס פחות כף) מים
- 2 גרם (1/2 כפית) שמרים טריים
- ללחם:
- 430 גרם מחמצת (מתכון לעיל)
- 750 גרם (1/3 5 כוסות) קמח לבן
- 165 גרם (כוס + 2 כפות) קמח תירס
- 100 גרם לתת (בהיר)
- 540 מ"ל (1/4 2 כוסות) מי קרח
- 30 גרם (2 כפות) מלח גס
- גרעיני דלעת לקישוט
אופן ההכנה
מכינים את המחמצת:
מערבבים היטב את חומרים המחמצת בקערה ואוטמים את הקערה בניילון נצמד. מקררים 24 שעות.
מכינים את הלחם:
מערבבים את המחמצת עם שאר החומרים היבשים (חוץ ממלח) ומי קרח במעבד מזון עם וו לישה. מוסיפים מלח ולשים עוד 8 דקות במהירות קבועה, עד שהבצק נעשה אלסטי.
מרבעים את הבצק (מותחים ומקפלים פנימה לצורת מעטפה ומניחים על הקיפול) ונותנים לו לנוח חצי שעה. מחלקים ל- 3 כדורים ויוצרים כיכרות בצורה הרצויה. מכסים במגבת ושומרים במקרר 24 שעות.
מוציאים את הלחם מהמקרר, מניחים על משטח מקומח וממתינים 6 שעות עד שהוא מגדיל את נפחו ב- 50%.
מחממים תנור ל- 250 מעלות.
חורצים את הבצק, מפזרים גרעיני דלעת ואופים כ- 15 דקות עד להזהבה. לפני תחילת האפייה מומלץ להכניס 3-4 קוביות קרח למדף התחתון של התנור- הן ייצרו אדים ויעזרו ללחם לפתח קרום קשיח וטעים.
הערות
כדי לבדוק אם הלחם מוכן טופחים באצבע על תחתית הבצק, ומוודאים שנשמע צליל חלול.