אוזני המן במילוי פרג קינמון ודבש
- מתאים ל: 40 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף-קונדיטור מרים הרשקו-
דן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים מרשת מלונות דן
צילום: טל אסרף
מרכיבים
- לבצק:
- 200 גרם חמאה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם סוכר
- 2 חלמונים
- קורט מלח
- כפית תמצית וניל
- 300 גרם קמח רגיל
- למלית:
- 200 גרם פרג
- 50 גרם דבש
- 50 גרם סוכר
- 200 סמ"ק חלב
- קורט קינמון
- קורט ציפורן
- 50 גרם אגוזי קצוצים
- 50 גרם צימוקים
אופן ההכנה
מעבדים חמאה, אבקת סוכר וסוכר, עד לקבלת מרקם משחתי (אחיד). מוסיפים חלמונים ווניל ומערבבים קלות. מוסיפים קמח ומלח ומעבדים למרקם פירורי לזמן קצר. מאחדים את הפירורים לבצק ומקררים לפחות חצי שעה.
להכנת המלית:
מבשלים פרג, חלב וסוכר חמש דקות. מוסיפים דבש ומורידים מהאש. מערבבים ומוסיפים אגוזים, צימוקים ותבלינים.
לאחר קירור הבצק מרדדים עלה לעובי של 3 מ"מ. קורצים עיגולים בעזרת כוס. מניחים כפית מלית במרכז ומקפלים משולשים. אופים בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס עד להזהבה (20 דקות).
לקישוט מפזרים אבקת סוכר.
המתכון באדיבות
|
מסעדת דן גורמה
אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה
הצג טלפון
04-8302000
|