סטייק פרגית במילוי מחית ארטישוק ירושלמי ופירות יבשים
- מתאים ל: 4 מנות מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: קשה
תיאור המתכון
המתכון באדיבות השף מוריס הנדלר-
דן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים, מרשת מלונות דן
צילום: טל אסרף
מרכיבים
- 4 כרעיים עוף (סטייק פרגית) מפורקות מעצמות עם עור (אפשר לבקש מהקצב להכין את הדרוש).
- 500 גרם ארטישוק ירושלמי צלוי בנייר כסף.
- מלח, פלפל שחור.
- 750 סמ"ק ציר ירקות.
- 3-4 תאנים יבשות קצוצות גס.
- 3-4 משמשים יבשים קצוצים גס.
- 3-4 שזיפים יבשים קצוצים גס.
אופן ההכנה
מכינים מילוי מחית מארטישוק ירושלמי ומוסיפים את הפירות היבשים הקצוצים.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
בחלק הפנימי של הפרגית (כשהעור כלפי חוץ), מניחים חלק מהמילוי.
מגלגלים את הפרגית לגליל ומסדרים בתבנית אפיה, כשהפתח כלפי מטה.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 165-170מעלות צלזיוס וצולים במשך 30 דקות.
לפני הצליה בתנור אפשר לקשור את הפרגית המגולגלת עם חוט קשירה "שפגאט" ("שמשון").
הערות
הצעת הגשה:
פורסים פרוסות דקות באלכסון ומניחים על מצע של פלפלים קלויים בליווי של מחית תפוחי אדמה ובטטה או חוצים לשניים באלכסון ומגישים לצד אותן התוספות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת דן גורמה
אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה
הצג טלפון
04-8302000
|