Skip Navigation Linksראשי > מנות ראשונות > מתכוני מרקים > מרק ארטישוק ירושלמי עם חציל קלוי

מרק ארטישוק ירושלמי עם חציל קלוי

מרק ארטישוק ירושלמי עם חציל קלוי

תיאור המתכון

המתכון באדיבות השף מוריס הנדלר-
דן גורמה, המרכז הישראלי ללימודים קולינאריים, מרשת מלונות דן.
צילום: טל אסרף.

מרכיבים

אופן ההכנה

מניחים בסיר את החומרים לציר הירקות, מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 40 דקות עד שעה ומסננים לנוזל.

קולפים את החציל והארטישוק הירושלמי ומכניסים יחד עם השום למעבד מזון. טוחנים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מכניסים את התערובת לסיר ומביאים לרתיחה איטית (על אש נמוכה), תוך ערבוב והוספת נוזל ציר הירקות בהדרגה, עד לקבלת סמיכות רצויה.
טועמים ומשפרים טעמים לפי הצורך.

הערות

אופן הגשה:
מגישים בליווי נגיעות של שמנת מתוקה או צמחית.
אפשר לקשט את המרק ברצועות דקיקות ("זוליין") של כרשה מטוגנת.

המתכון באדיבות
מסעדת דן גורמה אלחנן 17, מרכז הכרמל חיפה, חיפה הצג טלפון