אוזני המן שוקולד-חלבה-פיסטוק
- מתאים ל: 40 יחידות מנות
- זמן הכנה: שעה וחצי
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
פורים 2011: לכבוד החג הכי שמח בשנה קונדיטורית שרון ורנה חושפת את המתכון המיוחד שלה לאוזני המן במילויים מיוחדים.
מרכיבים
- לבצק שוקולד:
- 3 כוסות קמח לבן
- 1/2 כוס אבקת קקאו
- 1/2 כוס אבקת סוכר
- קורט מלח
- 160 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 כוס שמנת לבישול
- 1 ביצה
- למלית חלבה-פיסטוק:
- ממרח חלבה
- פיסטוק קצוץ דק
אופן ההכנה
במעבד מזון מעבדים את החומרים היבשים והחמאה, עד לקבלת מרקם פירורי.
מוסיפים שמנת וביצה ומעבדים מעט מאוד, רק עד לקבלת כדור בצק.
משטחים את הבצק לצורת פיתה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר לפחות 1/2 שעה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעובי 4 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 7-8 מ"מ.
מניחים במרכז כל עיגול (בעזרת שק זילוף או שתי כפיות) כ-1/2 כפית ממרח חלבה ומפזרים מעל את הפיסטוק הקצוץ.
סוגרים את העיגולים לצורת אוזני המן.
אופים (בתנור מחומם מראש) 15-20 דקות, בחום 160 מעלות.
בתאבון וחג שמח!
המתכון באדיבות
|
קונדיטוריית שרון & רנה - קונדיטוריה אחרת
המלאכה 4, ביתן 3 (ליד הדואר), פארק תעשיות אפק, ראש העין
הצג טלפון
077-2043060
|