בוקר ירק
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
יש מנות כאלו, מיוחדות במינן, שתמיד חלמתם להכין ולא ידעתם כיצד. לפניכם מתכון שכזה מבית היוצר של טאצה ד'ורו: ביצי עין על מנגולד, תרד, בצל וגבינת ריקוטה.
מרכיבים
- 1. לספינצ'ו (תרד מוקרם שיכול לשמש גם כבסיס לרוטב פסטה או כתוספת שעומדת בפני עצמה):
- 1 ק"ג תרד חלוט (מבושל במים רותחים עם מלח ל- 7 דק' מקורר ונסחט היטב)
- 50 גר' שמן קנולה
- 1/2 ליטר שמנת מתוקה
- 1/2 כפית מוסקט
- 1 כפית פלפל לבן טחון
- 3 כפיות מלח
- 50 גר' בזיליקום (עלים)
- 50 מ"ל יין לבן
- 2. 7 חבילות מנגולד קצוץ דק מבושל בישול ירוק.
- (חליטה במים רותחים בכמויות קטנות, סינון למי קרח וסחיטה).
- 3. 1.5 ק"ג בצל אדום, פרוס מטוגן להשחמה עם מעט סוכר.
- 4. 4 ביצים וגבינת ריקוטה טרייה.
אופן ההכנה
הכנת הספינצ'ו:
מטגנים את התרד עד להזהבה (בערך 20 דק') על אש נמוכה, מוסיפים את היין הלבן ומצמצמים לגמרי, מוסיפים שמנת ותבלינים ומצמצמים, עד לקבלת מרקם סמיך.
מוסיפים את הבזיליקום, מנגולד חלוט ובצל מטוגן, מתקנים תיבול.
לוקחים מתערובת הירק ושמים במחבת משומנת ומכינים כמו שקשוקה עם ביצי עין, מוסיפים ריקוטה ומגישים.
המתכון באדיבות
|
מסעדת טאצה ד'ורו
אחד העם 6, נווה צדק, תל אביב
הצג טלפון
03-5166329
|