נודלס בוטנים בקרמל סויה ושמן צ'ילי
- מתאים ל: 6 מנות
- זמן הכנה: 25 דקות
- רמת מיומנות: קל
תיאור המתכון
מתכון של ''פרתם- הדרכות ואירועים קולינריים''
מרכיבים
- 1 חבילה נודלס 200 ג', 1 גזר, 3 פלפלים בצבעים שונים, 1/2 כרוב, 2 שיני שום, ¼ קופסא נבטים, 1 כפית שמן שומשום, 3 כפות חמאת בוטנים, ½ כפית ג'ינג'ר.
אופן ההכנה
מבשלים נודלס במים רותחים ומצננים. פורסים לרצועות את הגזר, הפלפלים, הכרוב ושן השום. מקפיצים בווק את הירקות כ- 4 דק', מוסיפים את הנודלס המבושל, מתבלים ב- ¼ כוס קרמל סויה, 2 כפות שמן צ'ילי, שמן שומשום, חמאת בוטנים המלח והג'ינג'ר. מקפיצים כדקה נוספת, מוסיפים את הנבטים ומורידים מהאש.
קרמל סויה- מערבבים בסיר קטן 1.5 כוסות סוכר וכוס סויה, מביאים לרתיחה ומשאירים דקה נוספת על האש.
שמן צ'ילי- מחממים בסיר כוס השמן, 3 כפיות צ'ילי טחון ו 4 כפות פפריקה מתוקה, על אש נמוכה עד לקבלת צבע כתום אחיד ומיד מעבירים לקערה נוספת לצינון.
- מתאים להגשה לילדים
- צמחוני
- כשר