קונסומה פירות קסומים וסופלה שוקולד
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
אתר 2eat מציע מבחר גדול של מתכונים - מתכון לקונסומה פירות קסומים וסופלה שוקולד ברמת מיומנות בינוני - מתכון מעולה למנה טעימה.
מרכיבים
- פפאיה טרייה
- רימונים
- תות שדה קטן
- קיווי בשל וירוק
- פטל שחור
- ענבים מובחרים
- חומרים לסופלה שוקולד:
- 300 גר' שוקולד מריר משובח 70% מוצקי קקאו
- 4 ביצים
- 4 חלמונים
- 200 גר' חמאה או מחמאה לפרווה
- 180 גר' סוכר לבן
- 100 גר' אבקת שקדים מולבנים, מנופה
- 25 מ"ל ליקר שוקולד
- חומרים לסירופ:
- 100 גר' סוכר דמררה
- 300 מ"ל מים מנירלים
- 50 מ"ל יין לבן משובח
- 1/2 מקל ווניל חצוי ומגולען
- 2 ציפורן שלם
- 1 מקל קינמון קטן
- 1/2 גבעול למון גראס קצוץ
- 2 גרגירי פלפל שחור שלם טרי
אופן ההכנה
אופן הכנת הסירופ:
- מכניסים את כל החומרים לסיר ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה למשך כחמש דקות.
- מסננים דרך מסננת דקה מאד ומצננים.
- מקררים היטב ושומרים את מקלות הווניל.
- פורסים את הפירות לפלחים עדינים או קוביות קטנות ושומרים בקירור על מגש עטוף.
אופן הכנת סופלה השוקולד:
- ממיסים חמאה ושוקולד, מעל אמבט מים חמים, לתערובת אחידה ומוסיפים ליקר שוקולד.
- מקציפים ביצים, חלמונים וסוכר לקציפה אוורירית ובהירה.
- מוסיפים מעט מקציפת הביצים למסת השוקולד ועוטפים. מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול ומוסיפים לבסוף את השקדים בערבוב עדין.
- יוצקים את התערובת לכלים חסיני אש ואופי בתנור 160 מעלות למשך 6-7 דקות.
- מניחים את פלחי הפירות החתוכים בגביעי שמפנייה או מרטיני ויוצקים מעל את הקונסומה הריחני. מעטרים במקל הווניל. להגיש בתוספת הסופלה החם.
הערות
את הסופלה שוקולד השתדלו שלא לאפות בדקה התשעים...
|
המתכון באדיבות
|
בית ספר לבישול מכללת השף
החרש 8, בניין עתיד, ליד תחנה מרכזית, תל אביב
הצג טלפון
1-700-500-774
|