אוזני המן פטל ווניל
- מתאים ל: 20 מנות
- זמן הכנה: חצי שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מאת השף יורם ניצן ממסעדת מול-ים.
מרכיבים
- חומרים למעטפת פטל:
- 100 גרם מחית פטל
- 30 גרם אבקת סוכר
- חומרים למילוי:
- 200 מ"ל חלב
- 10 גרם סוכר
- 15 גרם קורנפלור
- 60 גרם חלמון
- 1 מקל וניל
אופן ההכנה
הכנת המעטפת:
לחמם את המרכיבים במחבת עד לחיבור ולצנן.
לשטח על משטח סיליקון ולאפות כ- 10 דק' בחום של 70 מעלות.
לקרוץ עיגולים בקוטר 10 ס"מ.
הכנת המילוי:
לחמם את החלב והווניל, לערבב בקערה נפרדת את שאר המרכיבים.
כאשר החלב מגיע לרתיחה, לשפוך לתוך הקערה תוך טריפה מתמדת.
להחזיר לסיר, לטרוף על אש נמוכה עד להסמכה.
לקרר שעתיים במקרר.
הגשה:
לזלף את קרם הווניל במרכז העיגול ולקפל את המעטפת בצורת אוזן המן.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מול ים
האנגר 24, נמל תל אביב, תל אביב
הצג טלפון
03-5469920
|