אמפנדה בשר
- מתאים ל: 30 מנות
- זמן הכנה: שעתיים
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון מעולה לאמפנדה בסגנון דרום אמריקאי שמציעה מסעדת אל ראנצ'ו בטבריה - בשר טחון ומתובל, במעטפת בצק פריכה... יש צורך להוסיף?
מרכיבים
- לבצק:
- 1 קילו קמח
- 2 ביצים
- 1 מחמאה רכה (200 גר')
- כף מלח
- 1 אבקת אפיה
- 3 כפות חומץ לבן
- למילוי:
- קילו בשר טחון
- 3/4 קילו בצל קצוץ לקוביות קטנות
- 1/2 כפית פלפל שחור
- כפית וחצי מלח
- 1/4 קילו צימוקים מגולענים
- 10 ביצים קשות
- 1/2 כוס שמן רגיל
אופן ההכנה
הבצק:
ללוש את כל החומרים ולהוסיף מים פושרים לפי הצורך, לבצק רך ונוח לעבודה (שלא יהיה דביק).
לתת לו לנוח מכוסה על השיש במשך שעה.
המלית:
לטגן בשמן את הבצל עד לצבע זהוב-שקוף, להוסיף את הבשר ואת התבלינים ולטגן עד שהבשר משחים.
לתת לתערובת להתקרר.
הכנת המנה:
לחלק את הבצק ל- 4, לרדד עם מערוך דק.
ליצור עיגולים בעזרת כוס גדולה ולהניח במרכז כל עיגול כף מהמלית, פלח ביצה קשה ו 3-4 צימוקים.
להרטיב עם מברשת עם מים את השוליים, להדביק ולקפל מסביב.
לטגן בשמן עמוק וחם, במחבת או סיר.
ניתן להקפיא לפני/ אחרי הטיגון.
המתכון באדיבות
|
מסעדת אל ראנצ'ו
הקישון 1, מול מלון ליאונרדו קלאב (לשעבר מלון נהר הירדן), טבריה
הצג טלפון
053-8094609
קופונים לאל ראנצ'ו
|