בוריטו קון פויו
- מתאים ל: 4 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
המתכון הכי מקסיקני שיש: טורטייה מגולגת ומקופלת, ממולאת בכל טוב- חזה עוף, ירקות וקצת חריף למי שאוהב! אולה!
מרכיבים
- שמן זית לטיגון
- 1 בצל סגול גדול קצוץ
- 4 שיני שום קצוצות
- 1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
- 1 פלפל צהוב גדול חתוך לקוביות
- 1 פלפל ירוק גדול חתוך לקוביות
- 1 פלפל ירוק חריף קצוץ (אפשר גם פלפל חלפיניו)
- 400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
- 1/2 כוס יין לבן
- 2 כפות תבלין קייג'ין
- 2 כפות כמון
- מלח
- פלפל שחור
- 1/2 צרור כוסברה קצוץ
- 4 טורטיות מקמח לבן בקוטר 30 ס"מ
- 200 גרם שעועית חומה או שחורה מקופסת שימורים
- 1 חלמון טרוף
- 1 כף פירורי לחם מוזהבים
אופן ההכנה
1. מחממים במחבת מעט שמן זית על אש גבוהה. מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים. מוסיפים את הפלפלים והפלפל החריף ומטגנים כ- 2 דקות.
2. מוסיפים את העוף והיין ומקפיצים כ- 5 דקות, עד שהעוף כמעט מוכן. מוסיפים את התבלינים והכוסברה, מערבבים מעט ומכבים את האש. מניחים כמה דקות במסננת כדי להיפטר מנוזלים עודפים.
3. מורחים במרכז כל טורטיה שעועית ומניחים עליה מתערובת העוף. מקפלים את שולי הטורטיה פנימה ומגלגלים.
4. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מניחים את הבוריטו בתבנית, מורחים אותם בחלמון ומפזרים עליהם את פירורי הלחם. אופים כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, עד שהבוריטו משחימים.
הערות
אפשר להגיש את המנה עם רוטב שעועית חומה בסגנון מקסיקני או עם שעועית לבנה ברוטב עגבניות.
המתכון באדיבות
|
מסעדת מקסיקנה בוגרשוב
בוגרשוב 7, פינת בן יהודה 41 , תל אביב
הצג טלפון
03-5279911
|