גונדי
- מתאים ל: 6-8 מנות
- זמן הכנה: שעה
- רמת מיומנות: בינוני
תיאור המתכון
מתכון פרסי אותנטי למרק עם גונדי- כופתאות גדולות, המכילות בעיקר בשר עוף וקמח חומוס, קלות להכנה ובעיקר טעימות מאוד!
מרכיבים
- לכופתאות הבשר:
- 300 גרם בשר עוף טחון
- 200 גרם קמח חומוס (חומוס קלוי וטחון)
- 2 בצלים גדולים קצוצים דק מאוד
- כפית הל טחון
- כפית פלפל שחור טחון
- 2 כפיות מלח שולחן
- 2 כפיות כורכום
- מעט מים
- מעט שמן סויה
- למרק:
- כוס גרגרי חומוס שהושרו למשך לילה
- צל בינוני חתוך גס
- 1-2 גזרים חתוכים לפרוסות דקות
- 1 כוס ציר עוף (או לחילופין מספר כנפיים ו/או שוקיים של עוף)
- 1/4 כפית כורכום
- מלח
- פלפל לבן
אופן ההכנה
מבשלים בסיר את גרגרי החומוס, עד שהחומוס רך.
בינתיים מכינים את כופתאות הבשר:
מערבבים בקערה גדולה את הבשר, הבצל, קמח החומוס ותבלינים עד לקבלת מסה אחידה.
מוסיפים מעט מים ושמן ומערבבים עד לקבלת מרקם רך, אך לא דליל.
יוצרים כדורים בגודל פינג פונג.
כאשר החומוס מבושל, מוסיפים את ציר העוף, הירקות, התבלינים ועוד מעט מים לסיר ומביאים לרתיחה.
כאשר המרק רותח, יש להוסיף את הכופתאות ולהמשיך בבשיול על אש קטנה כ- 30-40 דקות, עד שהכופתאות מוכנות.
הערות
נהוג להגיש לצד אורז פרסי לבן.
המתכון באדיבות
|
מסעדת בר גיורא
דיזינגוף 64 64, תל אביב
הצג טלפון
053-8094966
|